Hvilke konsekvenser får afgiftsnedsættelsen for flexleasing?

Forhandlingerne omkring bilafgiften har fået masser af spalteplads i de danske medier. Rygterne omkring mulige udfald fik bilmarkedet til at fryse, mens vi tålmodigt måtte vente på en afklaring. Nu er regeringen imidlertidig blevet enige og en ny aftale ligger klar. Den lave regeistreringsafgift sænkes fra 105 procent til 85 procent, mens den høje sats forbliver 150 procent, som vi kender det idag. Knækskalen for hvornår man skal betale den høje sats forhøjes derimod fra kr. 106.600 til kr. 185.000, ligesom en række tekniske parametre får indflydelse på afgiften.

Men hvad betyder den nye afgift for brugte biler på flexleasing?

Hvis du havde forventet en besparelse på flere tusind kroner i månedlig ydelse, må jeg desværre skuffe dig. Ganske som forventet får den nye afgift ikke de store økonomiske konsekvenser for flexleasing af brugte biler, da afgiftsbetalingen allerede er minimeret kraftigt. Afgiftgrundlaget for beregning af afgiften er i store træk handelsprisen af en tilsvarende bil i Danmark med fuld afgift. Her forventes der ikke de store ændringer.

Som du måske ved, er flexleasing især økonomisk fordelagtigt for biler, der er over 36 måneder gamle. Det skyldes, at beregningsfaktoren for afgiften falder til det lavest mulige niveau (0,5%). På godt dansk betyder det, at selv en større afgiftsreducering kun betyder en brøkdel i den månedlig leasingydelse.

For at eksemplificere effekten har jeg beregnet 3 priseksempler, som ses herunder:

 

Flexleasing er kommet for at blive. Fleksibiliteten, afgiftsbesparelsen og det mindskede behov for kapitalbinding er faste kendsgerninger. Derudover er man ikke i samme grad sensitiv overfor fremtidige afgiftsnedstættelser, som forventes at komme over de kommende år. Præcis som det har været tilfældet i både 2015, 2016 & 2017. Med andre ord, modsat en fuldafgiftet bil taber du altså ikke pludselig kr. 50.000,- over natten, da afgiften ikke er låst til bilen, men til bilens brug – det er vel værd at tage med?

 

Skriv en kommentar

Import Skift til os