GRANTURISMO CARS

FLEXLEASING FAQ

Flexleasing kan virke kompliceret og forvirrende. Derfor har vi samlet en række af de spørgsmål, som vi oftest modtager i forbindelse med flexleasing. Vi håber, at de er med til at afmystificere begrebet flexleasing, så du kan springe ud i dit nye bileventyr med et roligt sind.

Hvis du står tilbage med spørgsmål, som du savner svar på, skal du endelig kontakte os. Vi kan fanges på +45 42 458 488 eller [email protected]

Hvornår er flexleasing økonomisk fordelagtigt?

Som tommelfingerregel siger man, at flexleasing er økonomisk fordelagtigt, når bilen har en købspris på mere end DKK 400.000 med fuld afgift. Dermed ikke sagt, at der ikke kan opstå tilfælde, hvor det godt kan svare sig – eksempelvis ved sæsonleasing. Det kan også være, at fordelene ved flexleasing matcher dine behov og ønsker bedre end et traditionelt køb, så tag fat i os og få individuel rådgivning, inden du kaster dig ud i dit nye bileventyr.

Hvordan beregnes afgiften?

Afgiften beregnes på baggrund af et regelsæt fra SKAT med udgangspunkt i handelsværdien på tilsvarende biler til salg i Danmark med fuld afgift. Afgiften udgør ca. 60% af bilens handelspris på fuld afgift. På baggrund af afgiftsbeløbet udregnes den månedlige afgift, som skal afregnes til SKAT ved flexleasing. Se et regneeksempel her.

Hvordan fastsættes afskrivningen på bilen?

De fleste seriøse leasingselskaber fastsætter afskrivningen på bilen konservativt – altså en smule højere end forventet. Typisk er der tale om mellem 15% og 20% afhængig af biltype, kørselsmønster og markedet. Afskrivningen er essentiel da bilens restværdi skal afspejle markedsprisen når leasingkontrakten udløber – så leasingtager kan træde ud af kontrakten uden, at skulle have penge op ad lommen.

Hvem har ansvaret for bilen?

Ved flexleasing har du ansvaret for bilen og bilens stand. Du skal altså selv sørge for service, reparationer m.m. Da det er dit ansvar at anvise en køber til aftalt restværdi efter endt leasing, er det altså i din interesse, at passe på bilen, som var det din egen. Jo bedre du passer på bilen, jo større er chancen for, at bilen kan sælges til aftalt værdi.

Hvorfor kan jeg ikke afskrive min bil maksimalt, så det bliver billigere?

Vi vil opfordre dig til at være enormt kritisk, når det kommer til afskrivning af bilen. De fleste leasingselskaber afskriver bilen konservativt (højt), så du kan træde ud af kontrakten uden ekstraomkostninger. Hvis bilen omvendt afskrives for hårdt tilfalder friværdien leasingselskabet, da de er ejeren af bilen! Det er derfor IKKE i din interesse, at bilen afskrives for hårdt! Det handler derimod om at beregne afskrivningen rigtigt, da du ligeledes betaler moms af afskrivningen – penge som forsvinder ud af regnestykket.

Hvorfor skal jeg både betale depositum og udbetaling?

Det er forskelligt fra leasingselskab til leasingselskab om du skal betale depositum, mens du altid betaler en førstegangsydelse. Hos GranTurismo dækker udbetalingen over oprettelse af aftalen samt nedskrivning på bilen. Derudover anbefaler vi vores kunder at betale depositum, da det sikrer dem mod uventede udgifter efter endt leasingforløb. Udover at være sikret mod uforudsete udgifter opnår du ligeledes en besparelse på den månedlige ydelse, da vi forrenter dit depositum på samme vilkår, som bilen finansieres.

Hvad sker der når aftalen udløber?

Når aftalen udløber har du to muligheder. Vi kan beregne en ny aftale på baggrund af den nedskrevne værdi, så bilen bliver billigere i år 2. Alternativt kan vi hjælpe dig med at sælge bilen til aftalt restværdi gennem vores netværk.

Hvorfor er leasingselskabernes tilbud aldrig ens?

To leasingtilbud ligner sjældent hinanden, da de fleste leasingselskaber konstruerer aftalerne på forskellig vis. Det kan derfor være svært at gennemskue, hvad tallene reelt dækker over. Derfor må du aldrig sammenligne to leasingtilbud alene på baggrund af udbetalingen & den månedlige ydelse. Det tilbud som ved første øjekast virker billigst, kan meget vel ende med at være det dyreste, når graves et spadestik dybere. Parametre som indkøbspris, restværdi & afgiftsvurderinger er essentielle, når et leasingtilbud skal vurderes.

Årsagen til at leasingselskaberne flytter rundt på tallene er, at de ønsker at skjule deres avance på aftalen. Ved at flytte rundt på tallene kan den månedlige ydelse komme til at syne urealistisk lav, mens du andre steder i kontrakten betaler overpris.

Hos GranTurismo oplyses alle parametre i tilbuddet, så du ved præcis, hvad du betaler for! Alle tillægsydelser afregnes til kostpris, mens vores faste lave avance oplyses klart og tydeligt.

Hvem ejer bilen?

Det er ikke tilladt, at privatpersoner ejer køretøjer, som indregistreres med forholdsmæssig afgift (flexleasing). Derfor er det leasingselskabet, som ejer bilen.
Når kontrakten udløber, har leasingtager pligt til at anvise en køber – med gyldigt CVR nummer – til aftalt restværdi. Husk at bilen herefter står uden afgift, ligesom den i de fleste tilfælde også står uden moms.

Hvorfor skal min bil være ældre end 36 måneder?

Når en bil er 36 måneder gammel falder beregningsfaktoren for afgiften til det lavest mulige niveau, hvilket gør det økonomisk fordelagtigt for dig. Afgiften beregnes på baggrund af første indregistreringsdato og kategoriseres på følgende måde:

0 – 3 måneder                    2%
4 – 36 måneder                  1%
Over 36 måneder               0,5%

Hvor mange kilometer må jeg køre om året?

Alle vores aftaler indgås uden kilometerbegrænsning. Vi beregner tilbuddet på baggrund af dine behov og ønsker, så aftalen er skræddersyet til dig. Der er derfor taget højde for antal kørte km. i nedskrivningen af bilens værdi. Det siger sig selv, at en bil som kører 25.000 km om året afskrives hårdere end en bil, som kører 10.000 km. om året.

SPØRGSMÅL?

Hvis du ikke fandt svarene på dine spørgsmål ovenfor, skal du være mere end velkommen til at kontakte os.

Import Skift til os