flexleasing
granturismo leasing

FLEXLEASING

Med flexleasing får du mere bil for pengene. Den minimale kapitalbinding, store fleksibilitet og gode fremtidssikring er blot nogle af de fordele du opnår, hvis du flexleaser frem for at købe. Du vil opleve, at din drømmebil pludselig er indenfor rækkevidde, da man ved flexleasing ikke skal ud og finansiere den fulde registreringsafgift. Læs mere om flexleasing herunder.

Flexleasing kort fortalt

Flexleasing har sin eksistens i muligheden for at betale registreringsafgiften løbende fremfor at betale den fulde registreringsafgift på anskaffelsestidspunktet af bilen.

Med en flexleasingaftale opdeles afgiften i rater, som betales månedsvis. Du betaler altså kun afgift i de måneder, som bilen er indregistreret og kører på de danske veje. På den måde er afgiften bundet til bilens brug og ikke selve bilen, hvilket giver en lang række fordele. Læs mere om dem herunder.

Når du indgår en flexleasingaftale, er det leasingselskabet som ejer bilen. Det skyldes, at lovgivningen ikke tillader, at privatpersoner ejer køretøjer, som flexleases. Derfor er du afhængig af et leasingselskab til administrere og godkende køretøjet overfor SKAT, for at kunne flexlease din drømmebil. Netop ejerskabet af bilen kan give god grund til forvirring, da der er en række faldgruber, som kan få store konsekvenser, hvis du ikke er opmærksom. Dem belyser vi også her på siden!

Flexleasing er et rigtigt fordelagtigt alternativ til et traditionelt bilkøb. Som tommelfingerregel siger man, at bilen skal have en værdi på mere end kr. 350.000 på fuld afgift, før det er økonomisk fordelagtigt at flexlease. Der findes dog scenarier, hvor det alligevel kan være attraktivt at flexlease – også selv om bilens værdi er lavere end førnævnte. Det gør sig eksempelvis gældende for sæsonbaserede køretøjer som sportsvogne, specialbiler eller SUV’er.

Det er helt naturligt, hvis du sidder tilbage med en lang række spørgsmål, når du skal forsøge at blive klog på flexleasing. Derfor har vi samlet en række af de oftest stillede spørgsmål, som vi modtager på vores FAQ side. Du finder dem på linket herunder.

Er flexleasing helt nyt for dig, vil vi anbefale dig at læse vores flexleasingguide. Den finder du længere nede på siden.

Fordelene ved flexleasing

Lavere kontant behov
Når du flexleaser er behovet for kapitalbinding langt mindre end ved et traditionelt bilkøb. Typisk svarer førstegangsydelsen til ca. 15% af bilens handelsværdi ex. afgift og oftest moms – svarende til afskrivningen på bilen. Afgiften, finansiering af bilens resterende værdi, forsikring og andre tillægsydelser afregnes månedsvis og afhænger naturligvis af bilen. Når regnestykket gøres op, kan du altså sætte dig bag rattet i din drømmebil til en brøkdel af bilens pris.

Fleksibilitet
Fleksibiliteten er en af de helt store årsager til, at mange vælger at flexlease. Flexleasing åbner muligheden for at skifte bil oftere og med et mindre økonomisk tab, end hvis bilen er købt på fuld afgift. Det skyldes, at du afskriver på bilens værdi ex. afgift. Flexleasing gør det ligeledes muligt at sæsonlease, så du kun betaler afgift i de måneder, hvor vind og vejr tillader, at bilen kører på de danske veje.

Du kan altså køre sportsvogn om sommeren og SUV om vinteren. Fleksibiliteten gør det i højere grad muligt at tilgodese dine behov.

Fremtidssikring
Historisk set er antallet af fuldafgiftede biler faldet fra år til år. Foruden ovenstående årsager skyldes det i høj grad den manglede stabilitet i lovgivningen for registreringsafgiften, ligesom at flere biler idag handles på et internationalt marked. Ved at flexlease er du økonomisk fremtidssikret mod fremtidige afgiftsnedsættelser, da afgiften ikke er låst til bilen. Du skal med andre ord ikke bekymre dig over, at bilens værdi potentielt falder kr. 50.000 over natten som følge af en afgiftsnedsættelse, da afgiften ikke er bundet til bilen.

Biler uden afgift har desuden den fordel, at de kan handles på et internationalt marked.

Registreringsafgiften

Sådan beregnes afgiften ved flexleasing

Beregningsfaktoren for afgiften kategoriseres på baggrund af bilens alder:

0 – 3 måneder: 2%

3 – 36 måneder: 1%

Over 36 måneder: 0,5%

Se et regneeksempel her

 

 

 

Det skal du være opmærksom på!

Der er en række elementer i et leasingtilbud, som du skal være opmærksom på, inden du underskriver kontrakten. Helt naturligt er det første, som falder de fleste i øjnene førstegangsydelsen og den månedlige betaling. Det er her-og-nu billedet af økonomien, som de fleste kan forholde sig til. MEN! Et godt tilbud er ikke nødvendigvis et godt tilbud. Der findes flere faldgruber i en flexleasingaftale, som kan få store økonomiske konsekvenser, hvis du ikke er opmærksom.

Nedenfor fremhæver vi nogle af de typiske faldgruber, som du kan læse meget mere om i vores guide.

DET TOTALØKONOMISKE OVERBLIK
Økonomien i en flexleasingaftale afhænger af meget mere end blot førstegangsydelsen og den månedlige ydelse. Det handler derfor om at holde hovedet koldt, da flere leasingselskaber er gode til at skabe et urealistisk billede af økonomien for leasingaftalen. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på elementer som restværdi, handelspris og afgiftsvurdering.

ANSVAR OG EJERSKAB
Selvom leasingselskabet på papiret ejer bilen, er du den reelle ejer. Det betyder, at du er ansvarlig for at sælge bilen til aftalt værdi efter endt leasing samt afholde omkostninger til service, reparationer m.m., som ikke er indeholdt i din leasingaftale. Du har altså ansvaret på præcis samme vilkår, som hvis du havde købt bilen privat. Hos Granturismo kan du tegne en teknisk garantiforsikring, så du ikke skal bekymre dig om uforudsete omkostninger! Læs mere her.

RESTVÆRDI OG AFSKRIVNING
Restværdien er essentiel for at kunne vurdere, om en leasingaftale er god eller dårlig. Du hæfter nemlig for restværdien, ligesom det er dit ansvar at anvise en køber til aftalt restværdi (vi hjælper dig naturligvis). Derfor handler det om at beregne den rigtige afskrivning, så du kan træde ud af kontrakten uden meromkostninger. Oftest vil du opleve, at vi opkræver et depositum som et sikkerhedsnet for dig. Det skyldes nemlig, at lovgivningen ikke tillader, at du scorer en eventuel profit (hvis bilen sælges over aftalt restværdi), mens du hæfter for en eventuel negativ difference. Ved at opkræve et depositum sikrer vi, at du ikke kommer til at betale overpris i din leasingperiode, ligesom du ikke skal have penge op ad lommen, hvis bilens restværdi er lavere end projekteret!

BILENS HANDELSPRIS
Det siger sig selv, at bilens indkøbspris udgør fundamentet for at beregne et leasingtilbud. Derfor skal denne naturligvis afspejle markedsværdien, så du ikke risikerer at hæfte for en for høj handelsværdi. Det vil nemlig få konsekvenser for restværdien, som du bekendt hæfter for. Du kan ved flexleasing til hver en tid forhandle om handelsprisen på samme vilkår, som hvis du købte din bil hos en forhandler! Når vi sammen skal finde din drømmebil, sørger vi i samarbejde med vores agenter for at forhandle den helt rigtige indkøbspris på dine vegne!

AFGIFTSVURDERING
I det øjeblik en bil indkøbes af leasingselskabet med henblik på en flexleasingaftale, skal bilens afgift vurderes og oplyses til SKAT. Denne vurdering foretager leasingselskabet på baggrund af markedssituationen for den konkrete bilmodel (leasingselskabet fremsender sammenligningsgrundlag til SKAT som dokumentation for værdiansættelsen). Da det er en vurderingssag, kan afgiftsværdien altså godt variere fra leasingselskab til leasingselskab, hvilket du skal være opmærksom på. Jo lavere afgiftsvurdering, jo billigere bliver din leasingaftale. Det er dog vigtigt, at afgiftsvurderingen er realistisk, da konsekvensen for en for lav afgiftsvurdering er efterreguleringer eller i værste fald fuld afgift!

KONTRAKTLÆNGDER
Vi anbefaler, at du aldrig binder dig for mere end 12 måneder ad gangen. Det er der primært to årsager til:

#1
Fortsætter tendensen med den faldende registreringsafgift, vil du efter 12 måneder have mulighed for at få beregnet en ny aftale med udgangspunkt i den lave afgift. Er du derimod bundet på en længerevarende aftale, vil du ligeledes være bundet til et højere afgiftsgrundlag. Du risikerer altså at betale for meget i afgift.

#2
Det kan være svært nok at projektere en bils værdi ét år ud i fremtiden. Derfor siger det sig selv, at det kun bliver endnu sværere, hvis man pludselig skal projektere 2 eller 3 år ud i fremtiden. Derfor er risikoen for, at din bil ikke er afskrevet korrekt højere, jo længere tid du binder dig.

Forstå flexleasing på 10 minutter!

Har du også oplevet frustrationer over den manglende gennemsigtighed i leasingbranchen? Så har du det præcis ligesom os. Alt for mange leasingselskaber er gode til at udnytte din manglende viden omkring flexleasing til at score tårnhøje profitter på dine bildrømme. Fair? NEJ!

Af samme grund gik vi fra selv at være flexleasingkunder til at stifte Granturismo Cars. Flexleasing er for alle, så derfor fortjener du også en reel chance for realisere dine bildrømme uden at skulle betale overpris. Selvom vi med sikkerhed kan sige, at vi har branchens billigste og mest gennemskuelige flexleasing-produkt, har vi et ekstraordinært stort fokus på at uddanne fremtidige flexleasingkunder.

Så hvordan bliver du ekspert i flexleasing uden at læse SKAT’s kedelige regelsæt? Du starter med at hente vores miniguide.

Vi har samlet alle de vigtigste informationer omkring flexleasing, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over fordele og faldgruber. Guiden tager kun 10 minutter at læse, men indeholder værdifuld viden, som kan spare dig mange penge!

Når du har læst guiden er du godt klædt på til at springe ud i dit næste bileventyr med et roligt sind. Vi er som altid med på sidelinjen, hvis der skulle opstå spørgsmål undervejs, så tøv endelig ikke med at kontakt os.

God biljagt!

 

 

HENT GUIDEN

 

KONTAKT OS ENDELIG

Spørgsmål til flexleasing?

Vi er aldrig mere end et opkald eller en mail væk, hvis du har spørgsmål til flexleasing.