Forstå dit leasingtilbud og undgå at betal overpris

Der findes desværre ingen standardskabelon for flexleasingaftaler. Derfor er det individuelt fra leasingselskab til leasingselskab, hvor mange (… eller få) informationer tilbuddet indeholder, og hvordan de præsenteres. I langt de fleste tilfælde vil du opleve, at udspecificeringen af dine betalinger er særdeles mangelfuld. Så hvordan ved du, hvad du betaler for?

Med udgangspunkt i vores eget tilbud vil vi forsøge at gøre dig klogere på, hvad dine penge går til, når du flexleaser. Med guiden i hånden vil du være i stand til at udfordre ethvert leasingselskab i jagten på den billigst mulige leasingaftale. Se et eksempel på vores tilbud herunder:

 

(Ovenstående leasingtilbud er på en Volvo XC90 der flexleases privat.)

 


#1
ENGANGSYDELSE

Engangsydelsen er af naturlige årsager afgørende for rigtig mange flexleasingkunder. Det er her-og-nu kravet til din kapitalbinding og den ubetingede største omkostning, før drømmen kan blive til virkelighed. Men hvad dækker din engangsydelse over? Oftest vil engangsydelsen ikke være udspecificeret, men herunder kan du se, hvad den reelt dækker over – og hvor du risikerer at betale overpris.

 

ETABLERINGSGEBYR
De færreste leasingselskaber oplyser velvilligt, hvor meget de tjener på at håndtere din leasingkontrakt. Èn ting er dog sikkert. Ingen arbejder gratis. Derfor kan du også roligt stole på, at ”gratis oprettelse” næppe er gratis.

Etableringsgebyr, eller kontraktoprettelse, finder du hos størstedelen af alle leasingselskaber, men beløbet må aldrig danne grundlag for din vurdering af leasingtilbuddet. Leasingselskabets avance kan være skjult andre steder i leasingtilbuddet, så hold hovedet koldt og kig på aftalen som helhed.

 

GPS TRACKING
Det er normal kutyme, at forsikringsselskaberne kræver, at der monteres en GPS tracker i bilen. Hos Granturismo Cars er tracking påkrævet, hvis bilen har en værdi på mere end kr. 300.000 ex. afgift eller på anden måde er unik.

 

LEVERINGSOMKOSTNINGER
Dækker typisk over omkostningen til nummerplader (kostprisen er kr. 1.180) og evt. klargøring. Noter dig kostprisen så du kan udfordre leveringsomkostningerne.

 

ESTIMERET VÆRDITAB (AFSKRIVNING)
Modsat et traditionelt bilkøb betaler du bilens værditab, inden du har kørt i bilen. Det er vigtigt, at der er i afskrivningen tages højde for bilens markedssituation og dine planer for bilen. Det siger sig selv, at én bil der kører 30.000 km. om året skal afskrives hårdere end en bil, der kører 10.000 km. om året.

Du skal altid forholde dig kritisk til afskrivningen. Sørg for at størstedelen af din engangsydelse bruges til at nedskrive bilens værdi og sammenhold restværdien med markedssituationen. Det tager 10 minutter på mobile.de, men kan potentielt spare dig for rigtig mange penge!

 

DEPOSITUM
Det er en individuel vurdering, om leasingaftalen skal indeholde et depositum. Et depositum er dit sikkerhedsnet mod uforudsete omkostninger i forbindelse med salg efter endt leasing. Du opnår desuden en positiv effekt på den negative forrentning, da din finansieringssum mindskes. Det kan altså være en rigtig fornuftig idé at indbetale et depositum, hvis du har muligheden for det.

Det skal naturligvis nævnes, at du selvfølgelig får dit fulde depositum retur, når bilen sælges til aftalt restværdi.

 

#TIP – ENGANGSYDELSE
Modtager du et leasingtilbud, hvor engangsydelsen ikke er udspecificeret, bør dine alarmklokker ringe. Typisk vil det betyde, at store dele af din engangsydelse forsvinder ned i leasingselskabets lommer.

Bed derfor leasingselskabet dokumentere hvor stor en del af engangsydelsen, der bruges til at afskrive bilen. Med ovenstående viden burde det være nemmere for dig at forholde dig kritisk til tilbuddet.

*Den samlede engangsydelse må maksimalt beløbe sig til 30% af bilens værdi jf. SKAT’s regler.

 


 #2
LEASINGYDELSE

Den månedlige leasingydelse består igen af flere forskellige omkostninger. Alle leasingselskaber er underlagt samme regelsæt fra SKAT, så det er primært på finansiering, forsikring og andre tillægsydelser, at du vil opleve store prisforskelle. Se forklaringen af de forskellige omkostninger herunder.

 

REGISTERINGSAFGIFT
Når du flexleaser afregner du registreringsafgiften til SKAT månedsvis. Beløbet afhænger af biltype, model, årgang, udstyr m.m. Du kan læse mere omkring afgiftsberegning her. Leasingselskaberne har intet at vinde på disse betalinger, da pengene ryger direkte i SKAT’s lommer.

 

ADMINISTRATIONSGEBYR
I praksis er administrationsgebyret finansieringsomkostninger (… eller renter om man vil). Grundet reglerne for flexleasing må leasingselskaberne dog ikke bruge ovenstående betegnelser, så derfor kaldes det i stedet administrationsgebyr.

Modsat andre finansieringsformer er der intet krav om oplysning af ÅOP eller rentesats ved flexleasing. Derfor kan det hurtigt blive en uoverskuelig opgave at gennemskue, hvor meget du reelt betaler for at finansiere din drømmebil. Det bør dog ikke forhindre dig at spørge leasingselskabet til renten.

 

FORSIKRING
Det er op til dig, hvilken forsikringspartner du ønsker at tilknytte din leasingaftale. Det er altså ikke et krav, at du skal vælge leasingselskabets forsikringspartner.

Hos Granturismo tilbyder vi en fordelagtig ansvar- og kaskoforsikring gennem Købstædernes forsikring. Vores rammeaftaler sikrer dig priser, som du får svært ved at matche andre steder, men husk det i sidste ende er dit eget valg. Vær opmærksom på at der kan forekomme udgifter til panthaverdeklaration ved valg af eksternt leasingselskab.

 

TEKNISK FORSIKRING
Ved import af biler fra udlandet risikerer du, at fabriksgarantien på bilen bortfalder. Derfor kan det være en fordel at tegne en teknisk garantiforsikring, som sikrer dig mod uforudsete mekaniske udfordringer. Læs mere her.

Det er en tillægsydelse, som på ingen måde er påkrævet. Overvej hvad der gir mening for dig.

 

#TIP – MÅNEDLIGE YDELSE
Bed leasingselskabet redegøre for fordelingen af omkostningerne i den månedlige ydelse. Du skal især være opmærksom på prisen på tillægsydelser (forsikring, tracker m.m.) og finansieringsvilkårene.

Vær ligeledes opmærksom på at nogle leasingselskaber lægger afskrivning ind i den månedlige ydelse, hvilket kan være med til at uoverskueliggøre tilbuddet.

 


 

#3
FORUDSÆTNINGER FOR LEASINGAFTALEN

Der er fire primære forudsætninger, som danner grundlag for din leasingaftale. Det er reelt her dit fokus skal være, hvis du vil sikre dig, at du er ved at underskrive en fordelagtig aftale på din drømmebil. Med nedenstående informationer i hånden bliver det lettere for dig at sammenligne tilbud og træffe den rigtige beslutning.

 

LEASINGBILENS ANSKAFFELSESPRIS EX. AFGIFT OG (MOMS)
Hvad koster bilen? Det siger lidt sig selv, at du naturligvis skal sørge for at få oplyst, hvad du skal give for bilen. Desværre er det mere reglen end undtagelsen, at leasingselskaberne forsøger at skjule indkøbsprisen for dig. Det er i øvrigt heller ikke forbudt at forhandle om prisen – præcis som du ville gøre ved et traditionelt bilkøb!

#TIP: Du har efter vores mening krav på at kende udgangspunktet for din leasingaftale, så forlang at få oplyst købsprisen på bilen. Hvis du har svært ved at vurdere, om prisen er retvisende, bør du undersøge markedet eller tage en tredje part med på råd. Et godt udgangspunkt er essentielt, hvis du ønsker at minimere totalomkostningerne i leasingperioden.

 

PLIGTIG ANVISNINGSPRIS (RESTVÆRDI)
Restværdien er bilens projekterede værdi efter endt leasing. Det er vigtigt, at restværdien er retvisende for markedet, så du undgår en ubehagelig overraskelse efter endt leasing. Præcis som ved et traditionelt bilkøb, står du nemlig på mål for bilens værdi. Derfor kan vi kun anbefale, at du følger serviceintervaller og vedligeholder bilen efter bedste vis. Jo bedre bilen vedligeholdes, jo større er chancen for at maksimere salgsprisen.

#TIP: Sammenhold restværdien med det tyske marked for tilsvarende modeller til salg. Du kan ikke forvente, at prisniveauet er 100% identisk, da der er omkostninger til import, toldsyn, momsudlæg mv. Af samme årsag vil din bil være mere værd end tilsvarende modeller i Tyskland, da den allerede er på dansk grund. Brug din sunde fornuft.

 

 LEASINGPERIODE
Du kan i princippet flexlease din bil over præcis den periode, du ønsker. Oftest vil du se tilbud på 12, 24 eller 36 måneder. Vi vil til hver en tid anbefale, at du aldrig binder dig for mere end 12 måneder ad gangen. Det er der primært to årsager til:

#1
Fortsætter tendensen med den faldende registreringsafgift, vil du efter 12 måneder have mulighed for at få beregnet en ny aftale med udgangspunkt i den lave afgift. Er du derimod bundet på en længerevarende aftale, vil du ligeledes være bundet til et højere afgiftsgrundlag. Du risikerer altså at betale for meget i afgift.

#2
Det kan være svært nok at projektere en bils værdi ét år ud i fremtiden. Derfor siger det sig selv, at det kun bliver endnu sværere, hvis man pludselig skal projektere 2 eller 3 år ud i fremtiden. Derfor er risikoen for, at din bil ikke er afskrevet korrekt højere, jo længere tid du binder dig.

#TIP: Bind dig aldrig for mere end 12 måneder ad gangen. Du kan altid forlænge din leasingkontrakt, men du mister fleksibiliteten, hvis du binder dig over en længere periode. Økonomisk er det desuden mere fordelagtigt på den lange bane.

 

ESTIMERET HANDELSVÆRDI I DANMARK INKL. AFGIFT
Afgiftsgrundlaget for din leasingaftale afhænger af leasingselskabets vurdering af bilens estimerede handelsværdi i Danmark inkl. afgift. Det er på baggrund af afgiftsgrundlaget, at den periodemæssige afgift beregnes, så den har direkte indflydelse på din månedlige leasingydelse.

Afgiftsvurderingen er en ”subjektiv” vurdering, som foretages af leasingselskabet. Efter gældende regler og lovgivning skal leasingselskabet dokumentere den estimerede handelsværdi overfor SKAT. Er handelsværdien urealistisk lav, risikerer du efterreguleringer. Den risiko ønsker du ikke at tage, da leasingselskabet principielt kan tørre regningen af på leasingtager.

#TIP: Bed leasingselskabet oplyse den estimerede handelsværdi og tag en uvildig 3. part med på råd. Du kan også sammenligne handelsværdien med tilsvarende biler inkl. afgift, som er til salg på eksempelvis Bilbasen.

 ET LEASINGSELSKAB AF KUNDER,
FOR KUNDER

Som du måske kan fornemme, er Granturismo Cars ikke helt som andre leasingselskaber. Vi er et leasingselskab stiftet af kunder, for kunder og vi arbejder dagligt på at sætte nye standarder i leasingbranchen. Vores mission er at få udryddet branchens dårlige vaner, så alle har muligheden for at sætte sig bag rattet i drømmebilen uden at betale overpris.

Er du allerede flexleasingkunde – eller overvejer du at blive det – kan du altid tage os med på råd. Vores erfaringer siger os, at det betaler sig. Samlet har Granturismos kunder sparet mere end 7.000.000 kroner på under to år.

TAG OS MED PÅ RÅD. DET BETALER SIG.

 +45 42 458 488 / [email protected] / www.granturismo.dk

INDHENT TILBUD

 


 

 HVEM ER GRANTURISMO CARS?

Granturismo Cars stiftet af fire bilentusiaster som har stor erfaring med handel af premiumbiler og flexleasing. Teamet består i dag af etablerede branchefolk, som tidligere har arbejdet hos mærkeforhandlere af Ferrari, Porsche, Maserati, Lamborghini og Jaguar. Granturismo Cars har et finansielt samarbejde med Nykredit, som sikrer vores kunder billig finansiering med høj sikkerhed.

 

Import Skift til os